Gwenda

Hallo, ik ben Gwenda, 42 jaar, getrouwd, ik heb 2 kinderen en woon ik in Born.

Ongeveer 2 jaar geleden zag ik op Facebook de oproep voor een vrouwelijke speelster. In eerste instantie heb ik daar totaal geen aandacht aan besteed, maar nadat er enkele reacties op geplaatst waren, kwam dat bericht steeds weer bovenaan mijn tijdlijn. Na een paar van die reminders begon ik te denken dat het misschien wel leuk zou zijn. Tenslotte had ik vroeger als combo-lid van een kerkkoor al vaker voor een grote groep gestaan. En in mijn schooltijd meegedaan met het Stella Maris Cabaret in Meerssen.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik mocht een keer komen kijken naar de repetitie om te zien of ik het leuk zou vinden. Op die repetitie mocht ik meteen een stukje improviseren en na afloop werd ik geschikt bevonden…

Mijn eerste jaar speelde ik een kleine rol, maar ik vond het heerlijk om vanuit de coulissen zo veel mogelijk naar mijn spelende collega’s te kijken!

Vorig jaar was de rol iets groter. De grootste uitdaging vind ik om te improviseren, want dat is wel gebleken bij Blitz: geen voorstelling is hetzelfde!